De Buitenkans


De Buitenkans is een bijzondere wijk in Almere. Wat maakt deze wijk bijzonder?

- Ontstaan
- Architectuur
- Sociaal
- Ecologie

De Buitenkans in feiten

De samenstelling van de Buitenkans leden is heel divers. Alle leeftijden zijn te vinden, van jonge gezinnen tot mensen die met pensioen zijn. Er zijn kinderen die het huis uitgaan en kinderen die nog geboren moeten worden. De leden komen uit Amsterdam, Amersfoort, Wageningen, Hoofddorp en Naarden maar tweederde woonde al in Almere.

Lid worden

De Buitenkans is een vereniging van eigenaren. Gezamenlijk hebben we eigendom.Een aantal stukken grond zoals de vijver, een stuk achter bouwnummers 36 tm 40 (huisnummers 65 tm 73) het tussenpad tussen bouwnummers 14 tm 28 (huisnummers 21 tm 49) zijn mandelig, dus van ons allemaal. En ook straks het gebouwde buurthuis is van ons allemaal. In ieder zijn notariele acte staat beschreven dat hij /zij voor 1/59 eigenaar is van deze zaken.

Omdat we gezamenlijk eigendom hebben vinden we het heel belangrijk dat iedereen hierover meebeslist. Nadat iemand het koopcontract voor zijn huis getekend heeft vragen we dus ook of diegene lid wil worden van de vereniging. Aan het lid zijn zitten behalve het betalen van contributie geen verplichtingen in de zin van een verpicht aantal uren meewerken in de wijk of verplicht vergaderingen bijwonen of iets dergelijks.

 

Ledenportretten

Charlotte Huson stelt zich voor. Lees hier

Binnenkort hopelijk meer beschikbaar...

Websites van Leden

Websites van winkels van leden


Websites aan huis werkende leden

Voorzieningen voor Leden

Forum